Til tross for lav rente sverger nordmenn til sparekonto
Kvinne og mann sitter i sofaen og ser på noe sammen på pc IPS
Ikke utsett denne sparingen
Bedriften din sparer til pensjon for de ansatte, men ofte er det slik at de ansatte ikke vet hva som faktisk spares for dem.
Vet dine ansatte nok om pensjon?

MiFID II: Vi velger å ta analysekostnadene selv

Nordea Asset Management har besluttet å selv ta kostnadene til ekstern analyse når MiFID II-direktivet trer i kraft 3. januar 2018.

Dette innebærer at kostnadene til ekstern analyse ikke lenger vil bli trukket fra kundenes avkastning i fondene.

– Ved å behandle eksterne og interne analysekostnader på samme måte skaper vi åpenhet og gjør det enklere for kundene våre å ta investeringsbeslutninger. Etter vårt syn er dette i tråd med hensikten med MiFID II og noe vi i Nordea støtter fullt ut, sier Snorre Storset, leder av Wealth Management i Nordea.

MiFID II gir økt åpenhet

Hensikten med MiFID II-direktivet er økt åpenheten for kunden. I henhold til direktivet skal kapitalforvalterne spesifisere kostnader knyttet til analyse, for eksempel skriftlige analyser og rådgivning på telefon.

Kapitalforvalteren har da valget mellom å selv ta kostnaden eller overføre kostnaden til kunden som en del av forvaltningskostnadene. I dag inngår analysekostnadene i transaksjonsgebyrene og meglergebyrene som fondene betaler selv.

Fikk du med deg denne?: Vi tilbyr nå Norges billigste aksjehandel på nett

Del denne artikkelen

Relaterte artikler