Bilde av administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge. Nordea kutter kraftig i prisen for aksjehandel på nett.
kjærlighetssvindel svindlerne
Trodde hun hadde funnet kjærligheten - ble svindlet for flere hundre tusen
GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea
1 av 5 får ny skattefordel

Tilbyr nå Norges billigste aksjehandel på nett

Nordea kutter kraftig i prisen for aksjehandel på nett, både med lavere kurtasje og lavere minstepris.

– Vi ønsker å gjøre det attraktivt for flere å spare i aksjer, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Nordea senker minsteprisen for handel med norske og nordiske aksjer fra 95 til 1 krone, og blir med det billigst i Norge på aksjehandel på nett og aksjesparekonto.

– Tradisjonelt har de fleste holdt seg til aksjefond når det kommer til sparing. Vi ønsker å gjøre det enklere å spare eller investere også i enkeltaksjer uten at gebyret skal være et hinder, sier Storset.

Gunstig uansett om du handler lite eller mye

Prosentsatsen på kurtasjen settes ned fra 0,05 til 0,04 prosent, men det innføres også en makspris på 99 kroner. Det betyr at du aldri vil betale mer enn dette uansett hvor stort beløp du investerer.

Samtidig fjernes årsavgiften for kontohold for kunder med aksjehandel på nett og aksjesparekonto, slik at kunder ikke trenger å betale for å ha aksjer stående hos Nordea.

– Med dette blir vi billigst i landet på aksjehandel på nett. Dette blir gunstig både for de som handler mye, men også de som handler lite aksjer eller bare ønsker å forsøke å handle aksjer, sier Storset.

Om lag 361.000 privatpersoner eier aksjer i Norge. Samlet aksjeverdi hos denne gruppen er på 98 milliarder kroner, et tall som aldri har vært høyere.

Les om aksjesparekonto: – En skattegavepakke fra regjeringen

Vil du lese mer om kjøp av aksjer?

Sjekk her
Del denne artikkelen

Relaterte artikler