GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea
Bilde av administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge. Nordea kutter kraftig i prisen for aksjehandel på nett.
Tilbyr nå Norges billigste aksjehandel på nett
Nordea ble kåret til beste bank i Prospera-undersøkelsen i Norge
Nordea kåret til beste bank for storkunder
GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea

1 av 5 får ny skattefordel

IPS er høstens store sparenyhet som gir inntil 9.600 kroner i skattefordel.

Likevel planlegger kun én av fem å spare i IPS, viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nordea.

– Nå har regjeringen endelig lagt til rette for smart sparing til pensjon. Jeg håper flere enn én av fem vil benytte seg av sparing i IPS, sier Randi Marjamaa, administrerende direktør i Nordea Liv.

IPS står for individuell pensjonssparing og er et spareprodukt som lar deg spare opptil 40.000 kroner i året, og få en skattefordel på inntil 9.600 kroner. Produktet ble tilgjengelig 1. november i år og allerede nå har 4.000 etablert en IPS hos Nordea.

– Det har vært god interesse rundt produktet, men det er fortsatt et stort potensial i markedet. Vi som bank har et ansvar å informere om godene, slik at flere kan ta et aktivt valg rundt sin egen sparing, sier hun.

Kun noen tastetrykk unna skattefordel

Marjamaa legger til at mange har et potensial i å bli mer bevisste rundt egen sparing.

– Med kun noen tastetrykk kan man både få bedre avkastning og nå skattefordel på pensjonssparingen sin. Små grep kan gjøre store forskjeller, sier Marjamaa.

Les mer om IPS

Sjekk her
Om IPS
  • Du kan spare inntil 40.000 kroner i året og få tilbake 24 prosent (23 prosent neste år) på skatten, altså opptil 9.600 kroner.
  • Ingen formuesskatt på saldoen underveis.
  • All utbetaling, inkludert innskuddet, fra nye IPS skattlegges som alminnelig inntekt ved utbetaling. I dag er skattesatsen på alminnelig inntekt 24 prosent. I tråd med det brede skatteoppgjøret på Stortinget, vil alminnelig skattesats settes ned til 23 prosent i 2018.
  • Du må være 18 år for å spare i «nye IPS», og kan spare i ordningen inntil du fyller 75 år.
  • Du kan tidligst ta ut alderspensjon fra spareordningen fra fylte 62 år.
  • Alderspensjon skal utbetales i et fastsatt antall år fra uttak av pensjon og minst til fylte 80 år, men ikke mindre enn 10 år.

Les også: IPS for dummies

Del denne artikkelen

Relaterte artikler