Vetle Børresen inntar Nordea-huset når han skal være leder for en dag.
så mye mindre egenkapital trenger du for å kjøpe bolig nå boligprisene
Så mye billigere er det å kjøpe bolig nå
Skjermbilder av våre nye hjemmesider
Våre nye hjemmesider gjør bank enklere for deg
Foto: Privat

Torsdag er Vetle (23) vår toppsjef

Vetle Børresen fra Fredrikstad er en ung, driftig gründer. Torsdag inntar han ledelsen ved Nordeas hovedkontor i Oslo. 

– Vi trenger flere som starter bedrifter og skaper arbeidsplasser i Norge. Derfor er engasjementet i Ungt Entreprenørskap viktig for Nordea. Jeg gleder meg til å høre Vetles historie om veien fra skolebenken til livet som etablerer. Dagen blir nok like lærerik for meg som for Vetle, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge ser frem til en lærerik dag med den unge gründeren Vetle Børresen, under Leder for en dag.

Administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge ser frem til en lærerik dag med den unge gründeren Vetle Børresen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. I tillegg til Snorre Storset er moderniseringsminister Jan Tore Sanner, NHO-president Arvid Moss, børsdirektør Bente Landsnes og balletsjef Ingrid Lorentzen blant de andre lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen.

Fikk erfaring gjennom Elevbedrift

Allerede som 12-åring var gründerflammen tent i Vetle. Han og to kamerater kontaktet Ungt Entreprenørskap Østfold. De ville starte sitt eget båtmagasin som Elevbedrift. I dag er Båtens Verden et etablert selskap. Vetle driver også VB Media, og har til sammen syv personer på lønningslisten.

– Arbeidet med Elevbedrift ga en helt unik plattform for å utvikle meg og bedriften videre, og erfaringen har vært en av bærebjelkene for at bedriften i dag feirer elleve år. Jeg er både stolt og ydmyk over å være UE-ambassadør, og gleder meg til å få enda mer inspirasjon når jeg nå skal følge Snorre Storset under Leder for en dag, sier Vetle Børresen.

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Vetle og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet.

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ.

Slik oppsummerer Vetle dagen: Min dag som Snorres skygge

Del denne artikkelen

Relaterte artikler