så mye mindre egenkapital trenger du for å kjøpe bolig nå boligprisene
Bilde av tre personer. Så mye kan de spare med IPS.
Slik får du mer i pensjon
Vetle Børresen inntar Nordea-huset når han skal være leder for en dag.
Torsdag er Vetle (23) vår toppsjef

Så mye billigere er det å kjøpe bolig nå

Sjekk status i din by.

Boligmarkedet er ikke like brennhett som det en gang var, og flere steder i landet har prisene falt de siste månedene. Det gjør at du trenger langt mindre egenkapital for å kjøpe deg en bolig i dag. Og dette er gode nyheter for de som enda ikke har realisert boligdrømmen.

Studerer vi Eiendom Norges prisindeks i april og september og prisstatistikk blir det tydelig hvor mye boligprisene faktisk har falt, enkelte steder i landet, og hvor stor betydning dette har på pengene du må ut med for å komme deg inn på boligmarkedet.

Mye å spare

Mens du i april i år måtte ut med 3,5 millioner kroner for en 50 kvadratmeter stor leilighet i Oslo, må du i dag ut med rundt 3,2 millioner kroner. Egenkapitalbehovet har sunket fra cirka 525 000 kroner til cirka 480 000 kroner. Eller i overkant av 44 000 kroner.

Også i flere andre store byer rundt om i landet er det blitt billigere å kjøpe bolig. I Bergen har egenkapitalbehovet for en 50 kvadratmeter stor leilighet falt med over 9 000 kroner, i Trondheim med nær 7 000 kroner, i Tromsø med over 5 000 kroner og i Stavanger med nær 4 000 kroner.

Les også: Disse kan feire boligprisfallet

Trå varsomt

Til tross for fall i boligprisene bør du bevege deg med varsomhet når du skal kjøpe bolig. Legg bort følelsene og sett deg en budgrense før du begir deg ut i en budrunde. Det kan også være lurt å unngå å gå opp i pris når megleren presser prisen og du er den eneste igjen i budrunden. Luk bort ugunstige objekter. Sørg også for at du ikke låner over evne. Boliglånsrenten kan stige i fremtiden, og du må tåle renteoppgangen.

egenkapital

Del denne artikkelen

Relaterte artikler