Bilde av jordklode og stjerne. Nordea Global Stars
Mann som snakker i telefon. Etter at vi innførte åtte-sifret nummer til kundeservice er det billigere å ringe oss for kundene.
Det skal ikke være dyrt å ringe kundeservice
Reise i ferien? Bilde av et par i svømmebasseng med utsikt over storby
Her er de billigste reisemålene

– Du trenger ikke å velge mellom god samvittighet og god avkastning

Endelig har vi lansert et fond som er et av de mest bærekraftige du kan spare i.

– Vi har sett en sterk økning i etterspørselen etter et bærekraftig fond med et globalt fokus. Sånn sett er Nordea Global Stars et etterlengtet alternativ, sier leder Petter Hermansen i Nordea Fondene.

Visste du at når du sparer i fond, eier du en bit av de aktuelle selskapene i fondet? Det du kanskje ikke vet er at det er stor forskjell på hvordan disse selskapene behandler miljøet og sine ansatte. Med Nordea Global Stars kan du være trygg på at du sparer med god samvittighet.

Lar deg kildesortere pengene dine

Det som kjennetegner fondet er at det ikke bare investerer i selskaper som utmerker seg når det kommer til avkastning, men som også gjør en ekstra innsats for å fremstå bærekraftig. Forvalterne har et sterkt fokus på miljø, sosiale forhold og forretningsetikk, noe som betyr at du kildesorterer pengene dine ved å spare i fondet.

– Enkelt sagt, selskaper som fokuserer på sitt samfunnsansvar er mindre risikable investeringsobjekter. Dette gjør Nordea Global Stars til en smart og ansvarsfull måte å spare i det globale aksjemarkedet på, sier Hermansen.

Ja takk, begge deler
Jente og gutt med mobil. TSMC produserer halvledere, som brukes i mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr som du bruker daglig, på en bærekraftig måte.

TSMC produserer halvledere, som brukes i mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr som du bruker daglig, på en bærekraftig måte.

Et av selskapene du blir medeier i ved å spare i Nordea Global Stars er TSMC. De behandler bærekraftrisiko i sin produksjon svært godt, i tillegg til at de bistår leverandørene sine.

Det Taiwanbaserte selskapet er det tiende største selskapet i Nordea Global Stars. De er verdens største produsent av halvledere, som brukes i mobiltelefoner og annet elektronisk utstyr som du bruker daglig. Produksjonen er basert på en chip-teknologi for ekstremt lavt strømforbruk og høy energieffektivitet.

– Med Stars-fondene trenger du ikke å velge mellom god samvittighet og god avkastning, sier Hermansen.

Nordea Global Stars

Sjekk her

Del denne artikkelen

Relaterte artikler