Vetle og Snorre tar en selfie sammen under Leder for en dag
En glad gjeng på scenen under prisutdelingen
Nordea best på Private Banking i Norge
Desembertoner er en gratis julekonsert som også vises på TV2. Her er er en oversikt over artistene
Artistene til Desembertoner er klare

Gjesteblogg: Min dag som Snorres skygge

Jeg føler meg heldig som ikke måtte ta noen avgjørelser som leder for en dag hos Nordea.

Skrevet av Vetle Børresen, daglig leder VB Media og deltaker på Leder for en dag.

Jeg fikk følge Snorre Storset 19. oktober gjennom Ungt Entreprenørskap sitt store arrangement Leder for en dag. Dette er dagen der 30 utvalgte UE-elever og -ambassadører får skygge noen av Norges beste toppledere.

I 2006 startet jeg et båtblad med to kamerater på barneskolen, og vi ble en registrert elevbedrift gjennom UE. Det er en av grunnene til at jeg fortsatt er UE-ambassadør på min hals. Å starte en bedrift betyr både opp- og nedturer. Å stille på store båtmesser i en alder av 13 og utfordre de «gamle gutta», intervjue dyktige bransjefolk og spørre om vi kan prøvekjøre båter til to millioner kroner. I starten var det viktig å ikke ta et nei for et nei.

Å være leder for en dag var både inspirerende og motiverende.

Å være leder for en dag var både inspirerende og motiverende, ifølge Vetle Børresen.

Derfor har det stor verdi å få et innblikk i hva som rører seg i andre områder av norsk næringsliv. Det er inspirerende å treffe ledere som tar tøffe beslutninger, skaper engasjement og driver innovasjon i egen virksomhet. Administrerende direktør i Nordea, Snorre Storset, er en slik person.

Les også: Torsdag er Vetle (23) vår toppsjef

Så hva har min mediebransje til felles med bankbransjen?

Under min dag i Nordea møtte jeg en moderne bank hvor utviklingen går raskt, og der det stilles høye krav til raske omstillinger. Det kreves stor grad av innovasjon i mange ledd for å møte stadig tøffere konkurranse fra inn- og utland, og nye aktører.

Dette fikk jeg høre mer om under dagens første post på programmet – et intervju med Snorre og DNBs Trond Bentestuen til en reportasje i Dagens Næringsliv om fintech og fremtidens bank. Her fikk jeg bekreftet at norske banker ligger langt fremme i innovasjonsløpet, og tilpasser virksomhetene i takt med kundenes ønsker. Det var også interessant å høre Snorres refleksjoner rundt hvordan jeg som kunde vil forholde meg til Nordea i fremtiden – med mobilen som fjernkontroll.

Trond Bentestuen, Vetle Børresen og Snorre Storset ble intervjuet av DN om fintech og fremtidens bank.

Trond Bentestuen, Vetle Børresen og Snorre Storset ble intervjuet av DN om fintech og fremtidens bank.

Siden Snorre også sitter i konsernledelsen og må dele uken på flere kontorer, er det mange som vil ha et lite ord med sjefen under dagen. I løpet av torsdagen ble vi intervjuet av Finansavisen om LEI-koden og Snorre kommenterte tredje kvartal på web-TV for over 3.000 medarbeidere(!). Det er flere ansatte enn vi har abonnenter!

Godt det ikke ble noen beslutninger på meg denne dagen…

Som ung bankkunde og leder for en liten gründerbedrift fikk jeg stille både de dumme og relevante spørsmålene. Snorre tok seg god tid, lyttet til min historie og stilte gode spørsmål tilbake. Ikke minst lot han meg få innsyn i hans spennende, varierte og hektiske arbeidsdag. Jeg er ydmyk over å ha fulgte en slik jordnær og dyktig toppleder, og ikke minst bli inspirert av kulturen i Nordea-huset. Tilbake til Fredrikstad tar jeg med meg ny kunnskap om Nordea og bankbransjen, og en stor dose inspirasjon og motivasjon til å stå på videre.

Tusen hjertelig takk til Ungt Entreprenørskap, Nordea og Snorre for en givende, spennende og lærerik dag!

Les mer om vårt engasjement med Ungt Entreprenørskap. 

Del denne artikkelen

Relaterte artikler