Desembertoner er en gratis julekonsert som også vises på TV2. Her er er en oversikt over artistene
Vetle og Snorre tar en selfie sammen under Leder for en dag
Gjesteblogg: Min dag som Snorres skygge
Bilde av tre personer. Så mye kan de spare med IPS.
Slik får du mer i pensjon

Artistene til Desembertoner er klare

Sett av datoen.

To åpne gratis julekonserter i Oslo domkirke: Fredag 15. desember kl. 17.00 og kl. 20.00.

Fredag 15. desember kan du oppleve 2017-utgaven av Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke – helt gratis. Alt du trenger å gjøre, er å møte opp i god tid foran Domkirken før konsertstart, uten billett. Her gjelder førstemann til kirka-prinsippet! Det blir en uforglemmelig aften der veien fra latter til en tåre i øyekroken blir kort.Desembertoner er en gratis julekonsert som også vises på TV2. Her er er en oversikt over artistene

Etablerte stjerner og rising stars

I dag har Nordea gleden av å presentere årets artister. Secret Garden vil ta deg med inn i sitt neo-klassiske univers. Duoen består av den irske fiolinisten Fionnuala Sherry, og vår egen Rolf Løvland. Secret Gardens aller mest kjente stykke er verdensberømte «You raise me up», og kanskje den blir fremført av Espen Grjotheim denne kvelden? Grjotheim skal sammen med Cathrine Iversen bistå den hemmelige hageduoen med stemmeprakt.

Ingrid Bjørnov, komponist, poet, pianist og musikalsk geni skal sammen med makker Kari Slaatsveen servere en aldri så liten dose jul, men kanskje ikke på den måten du tror.

Mens Bjørnov og Løvland var involverte i Grand Prix-sirkuset på både 1980 – og 90-tallet, kan en av årets headlinere skryte på seg hele 4 nominasjoner til Spellemannsprisen gjennom 2000-tallet. Singer/songwriter Christel Alsos kommer garantert til å fylle Domkirken med julestemning til å få gåsehud av.
Trioen som vet å trekke på både stemmebånd og smilebånd vil ta oss med inn i et landskap i herlig balanse mellom høy musikalsk kvalitet og varm humor. Desembertoner kan i år stolt presentere Nordic Tenors i sitt program.

Men man trenger ikke være et stort navn for å imponere! Det vet Nordea alt om, som gjennom sitt kulturprogram, er stolte av hvert år å fremheve unge talenter, og gi dem stjerneplass på domkirkescenen. I samarbeid med Norsk kulturskoleråd satser Nordea i år på stortalentet Emilie Hellum Johansen (18) og Follostrykerne (8 strykere mellom 15-20 år). La deg overraske!

Dette er årets artister og medvirkende:

Atle Halstensen er kunstnerisk ansvarlig fra produksjonsselskapet Scenekvelder. Scenekvelder har helt siden starten sørget for at Desembertoner alltid har holdt meget høy kvalitet.

Sosialt formål: Blå Kors Barnas Stasjon

Årets sosiale formål er nytt: Blå Kors Barnas Stasjon – et tilbud til familier som er i sårbare livssituasjoner, ofte knyttet til rus, psykisk helse og fattigdomsproblematikk. – Blå Kors Barnas Stasjon Oslo er svært takknemlige for at Nordea og Oslo domkirke har valgt oss som samarbeidspartner til Desembertoner 2017. Det er en unik mulighet for oss å gjøre vårt tilbud kjent for Oslos innbyggere, slik at alle de familiene som ønsker hjelp kan få en mulighet til å skape en bedre hverdag og trygg oppvekst for sine barn, sier Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors.

– Årets artistrekke vil få Domkirken til å skinne av musikalsk glede, høytid og humor, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge. I år er vi også svært glade for å øke bevisstheten rundt barn som lever i sårbare familiesituasjoner knyttet til rus, psykisk helse og fattigdomsproblematikk, gjennom vårt samarbeid med Blå Kors Barnas Stasjon, sier Storset.

Fakta:

  • Desembertoner er julekonserter som gir hele Norges befolkning muligheten til å oppleve noen av landets beste artister.
  • To åpne gratis julekonserter i Oslo domkirke: Fredag 15. desember kl. 17.00 og kl. 20.00
  • Desembertoner er en del av Nordea Norges kulturprogram og arrangeres i år for åttende gang.
  • Konserten er et samarbeid mellom Nordea Norge, Oslo domkirke og produksjonsselskapet Scenekvelder.
  • Konsertene er åpne og gratis for publikum og vil bli sendt på TV2 før jul og i romjulen.
Del denne artikkelen

Relaterte artikler