Global Head of Employer Brand Management Kristin Ruud og Kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen tok en selfie med klassen de underviste på Hovseter skole, under Nordea i skolen.
Reise i ferien? Bilde av et par på ferie i svømmebasseng med utsikt over storby
Her er de billigste reisemålene
sommerjobb sparer
Slik sparer du deg rikere
Foto: Kristin Ruud

Tilbake til skolen

Våre ansatte tok på seg lærerjobben under Nordea i skolen. I samarbeid med Ungt Entreprenørskap fikk over 1500 elever økonomiopplæring av bankens ansatte.

Tirsdag 19. september fikk ungdomsskoler i Oslo og Akershus besøk av 70 Nordea-ansatte. Dagen ble minst like morsom for lærerne som for elevene.

Bred innføring i privatøkonomi

Hvordan setter man opp et budsjett? Hva om vaskemaskinen ryker? Er jeg godt nok forsikret? Hva vil jeg jobbe med? Dette er ikke dagligdagse problemstillinger for en 15-åring, men spørsmålene ble tatt opp da vanlige lærere ble byttet ut med bankfolk under Nordea i skolen (tidligere Nordeadagen).

Gjennom et interaktivt undervisningsopplegg fikk 10.-klassinger ved 12 skoler en innføring i privatøkonomi.

Montasje av to Instagram-poster fra Nordea i skolen.

Her er to av innleggene som våre ansatte delte på Instagram. Søk opp #nordeaiskolen i sosiale medier for å se flere bilder. Foto: Madeleine Christensen og Christian Jerve.

10.-klassingen Mariell ved Hovseter skole oppsummerte dagen med et smil om munnen:

– Jeg synes det var kjempegøy! Vi har lært mye som vi aldri ville ha lært i for eksempel en norsktime, som skatt og budsjett. Jeg visste lite om dette fra før, men har alltid vært interessert i å få lære mer, sier Mariell.

– Det er viktigere å vite om disse tingene enn å kunne skrive en stil når man kommer ut i den virkelige verden, fastslår 15-åringen.

Veldig realistisk

– Ungdommene synes det er veldig spennende, realistisk og annerledes når bankansatte kommer hit og snakker om økonomi, sier Evelyn Angell Veglo, rektor ved Hovseter skole.

Hun hadde besøk av Nordea-lærerne i fjor, og basert på de gode tilbakemeldingene hun fikk fra elevene, bestemte skolen seg for ny runde i år.

Kommunikasjonsdirektør i Nordea, Christian Steffensen, kastet slipset og hoppet inn i lærerrollen for aller første gang i år, og delte en klasse sammen med kollega Kristin Ruud:

– Jeg synes det har vært en fantastisk dag! Utrolig spennende å og lærerikt for en selv også, sier Steffensen, som anbefaler kollegaer som nøler med å bryte ut av komfortsonen.

Skal vi tro selfiene lærerne har delt på sosiale medier, har dagen i skolen vært en utelukkende positiv opplevelse.

Nordea i skolen 2017

  •  Tirsdag 19. september fikk 1500 ungdomsskoleelever besøk av 70 Nordea-ansatte.
  • Ungt Entreprenørskap har utarbeidet programmet Økonomi og karrierevalg som våre ansatte bruker en arbeidsdag på å undervise elevene.
  • Opplegget er en viktig forberedelse for elevene som snart skal ta store avgjørelser om studier og yrkesvalg, og etter hvert være ansvarlige for sin egen økonomi.
  • Dette er også en mulighet for oss å lære om hvilket forhold unge har til bank, og hvordan de ser for seg fremtidens bank.
  • Dette er tredje året på rad vi arrangerer Nordea i skolen (tidligere Nordeadagen), men vi har vært ute med veiledere i mange år før det.
  • Nordea er den største private samarbeidspartneren til Ungt Entreprenørskap, og har støttet dem siden oppstarten i 1997. Partene forlenget nylig avtalen til å gjelde ut 2019.
  • Søk opp #nordeaiskolen for å se hva våre ansatte delte på sosiale medier.

Les hvorfor vår forbrukerøkonom Elin Reitan mener at det må bli større fokus på privatøkonomi i skolene.

Del denne artikkelen

Relaterte artikler