Tilbake til skolen
Våre ansatte tok på seg lærerjobben under Nordea i skolen. I samarbeid med Ungt Entreprenørskap fikk over 1500 elever økonomiopplæring av bankens ansatte.
Tirsdag 19. september fikk ungdomsskoler i Oslo og Akershus besøk av 70 Nordea-ansatte. Dagen ble minst like morsom for lærerne som for elevene.
Bred innføring i privatøkonomi
Hvordan setter man opp et budsjett? Hva om vaskemaskinen ryker? Er jeg godt nok forsikret? Hva vil jeg jobbe med? Dette er ikke dagligdagse problemstillinger for en 15-åring, men spørsmålene ble tatt opp da vanlige lærere ble byttet ut med bankfolk under Nordea i skolen (tidligere Nordeadagen).
Gjennom et interaktivt undervisningsopplegg fikk 10.-klassinger ved 12 skoler en innføring i privatøkonomi.

Her er to av innleggene som våre ansatte delte på Instagram. Søk opp #nordeaiskolen i sosiale medier for å se flere bilder. Foto: Madeleine Christensen og Christian Jerve.
10.-klassingen Mariell ved Hovseter skole oppsummerte dagen med et smil om munnen:
– Jeg synes det var kjempegøy! Vi har lært mye som vi aldri ville ha lært i for eksempel en norsktime, som skatt og budsjett. Jeg visste lite om dette fra før, men har alltid vært interessert i å få lære mer, sier Mariell.
– Det er viktigere å vite om disse tingene enn å kunne skrive en stil når man kommer ut i den virkelige verden, fastslår 15-åringen.
Veldig realistisk
– Ungdommene synes det er veldig spennende, realistisk og annerledes når bankansatte kommer hit og snakker om økonomi, sier Evelyn Angell Veglo, rektor ved Hovseter skole.
Hun hadde besøk av Nordea-lærerne i fjor, og basert på de gode tilbakemeldingene hun fikk fra elevene, bestemte skolen seg for ny runde i år.
Kommunikasjonsdirektør i Nordea, Christian Steffensen, kastet slipset og hoppet inn i lærerrollen for aller første gang i år, og delte en klasse sammen med kollega Kristin Ruud:
– Jeg synes det har vært en fantastisk dag! Utrolig spennende å og lærerikt for en selv også, sier Steffensen, som anbefaler kollegaer som nøler med å bryte ut av komfortsonen.
Skal vi tro selfiene lærerne har delt på sosiale medier, har dagen i skolen vært en utelukkende positiv opplevelse.