Bedrifter med kvinnelige ledere slår markedet. Bilde av kvinne.
Bilde av vindmøller og fabrikkpipe
Slik kildesorterer du pengene dine
Slik blir du best mulig forberedt før boligkjøpet

Kvinnelige ledere slår markedet

En studie av 11.000 børsnoterte selskaper gir et entydig svar: Bedrifter som har en kvinne i sjefsstolen, presterer langt bedre enn markedet.

Det er investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss som har utført studien. Han er lokalisert i Bergen og forvalter om lag 330 milliarder kroner.    

– Resultatene er entydige, sier Robert Næss.

Nordea-analysen viser at bedrifter som er ledet av kvinner verden over har gitt en avkastning på 25 prosent siden 2009. Dette er mer enn det dobbelte av det MSCI World Index har levert, der avkastningen i snitt har vært 11 prosent siden 2009

– Ved å velge bedrifter som har kvinnelige ledere, kan man altså få bedre avkastning på investeringene sine. Jeg tror det er nærliggende å tro at denne effekten vedvarer, sier Næss.

Konservative kvinner?
Studien sier ikke noe om hvorfor selskaper med kvinner som styrer showet presterer bedre.

-Kvinner pleier å være mer konservative i sine spådommer, og det gir mer plass til positive overraskelser, sier Næss.

Han understreker også det faktum at bare de aller beste kvinnene kommer seg helt til topps.

– Det kan bety at de kvinnelige toppsjefene har en høyere kaliber enn mange mannlige administrerende direktører, sier han.

Næss forvalter blant annet fondet Nordea stabile aksjer global som har gitt en avkastning på 14 prosent de fem siste årene.

– I dette fondet er det noe overvekt av selskaper med kvinnelige ledere. Hvis man analyserer et selskap, vil en kvinnelig toppleder være en positiv faktor i analysen, sier Næss.

Begynne å spare i fond?

Sjekk her
Del denne artikkelen

Relaterte artikler