GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon.
10 tips når du skal spare i fond
Kvinne og mann sitter i sofaen og ser på noe sammen på pc IPS
– Revurder forholdet dersom partneren har pengeproblemer
GRUNN TIL Å SMILE: Administrerende direktør Randi Marjamaa i Nordea Liv synes det er gledelig at å bli valgt ut i en prosess der alle pensjonsleverandørene var med. Foto: Nordea

– Endelig, dette har vi ventet på

En gavepakke fra regjeringen gjør pensjonssparing plutselig mer attraktivt.

Regjeringen foreslår nå nye vilkår i produktet kalt Individuell Pensjonssparing med Skattefordel (IPS). I revidert nasjonalbudsjett vil de stimulere til privat pensjonssparing ved å øke sparebeløpet fra 15.000 til 40.000 kroner.

– Endelig får vi et pensjonsspareprodukt som udiskutabelt er attraktivt for alle. Enkle regler og et produkt som er tilgjengelig for alle uavhengig av alder eller inntekt. Dette vil definitivt få nordmenn til å ta ansvar for egen fremtid og prioritere pensjonssparing, sier Randi Marjamaa, leder av Nordea Liv.

Mange fordeler med IPS

Ved uttak av IPS ved pensjonsalder skattes det som kapitalinntekt og ikke som pensjonsinntekt, som i dagens ordning. Det betyr at man reduserer den maksimale skattesatsen fra 43 til 24 prosent.

En annen fordel som beholdes fra tidligere ordning er at pengene på pensjonskontoen er fritatt fra formuesskatt, og du slipper å betale skatt på løpende avkastning, slik du må gjøre for eksempel på en sparekonto i banken.

Forbrukerøkonom Elin Reitan forklarer IPS: IPS for dummies

Sparetrigger

Det legges opp til at ordningen skal gjelde allerede for inntektsåret 2017.

– Dette er en virkelig gladnyhet. Vi er klare til å lage et enkelt og godt produkt. Sparingen kan startes på nett, over telefon, eller ved å oppsøke et Nordea-kontor, sier Marjamaa.

Kom i gang med spareavtale

Sjekk her
Del denne artikkelen

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, flere leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her

Relaterte artikler