800.000 nordmenn har i dag spareavtaler. Bilde av leder Petter Hermansen i Nordea Fondene.
Bilde av den nye 200-seddelen. En torsk pryder seddelen.
Nå kan du betale med en torsk
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon.
10 tips når du skal spare i fond

800.000 har knekt koden

Nå tør ikke nordmenn å la være lengre. Antall spareavtaler i Norge skyter i været.

Nå sparer 800.000 nordmenn fast gjennom månedlige trekk fra bankkonto i aksje – eller kombinasjonsfond. Dette er 140.000 flere spareavtaler enn for tre år siden, viser tall fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

– Å spare et fast beløp hver måned i fond er den spareformen vi anbefaler. På den måten sprer man risikoen. Det er gledelig at stadig flere får opp øynene for denne måten å spare på, sier Petter Hermansen, leder av Nordea Fondene.

Ikke bare økning i spareavtaler

Fra 2006 til 2016 har også det samlede årlige sparebeløpet i aksje- og kombinasjonsfond gjennom faste avtaler nesten doblet seg fra 4,4 til 8,6 milliarder kroner, viser tallene fra VFF.

– Det er flere årsaker til at sparingen i fond øker. Lave renter tvinger nordmenn til å se på andre sparealternativer enn innskuddskonto. Vi tror også at flere og flere tar innover seg ansvaret for sparing til egen pensjon. Med nytt pensjonssystem bør du ikke tørre å la vær å spare på egenhånd, sier Hermansen.

Les også:

Vi spurte investeringsdirektør Robert Næss om hans 10 beste råd for å få fondssparingen til å gi best mulig avkastning. Her er hans 10 tips.

Klar for aksjesparekonto? Les mer om hva årets store nyvinning er her.

Begynne å spare i fond?

Sjekk her
Del denne artikkelen

Relaterte artikler