konfirmasjon
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon.
Bedre sparemuligheter for selvstendig næringsdrivende
Dette betyr det franske valgresultatet
Stadig flere unge dropper BSU-sparing. Stoler de på at foreldre skal hjelpe de inne på boligmarkedet, eller er det et trendskifte på gang? (Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se)

Slik gjør du konfirmasjonen billigere

Her er åtte grep som holder pengegaloppen i sjakk.

Norske foreldre smører på når de arrangerer konfirmasjon. En undersøkelse vi gjennomførte i fjor viser at norske foreldre bruker i gjennomsnitt 36.000 kroner på konfirmasjonen, dersom konfirmantens antrekk og gave regnes inn.

Dette kan være en tung utgift å bære for en familie, spesielt om dette er et ritualet skal gjentas flere ganger. Og det kanskje bare med noen få års mellomrom. Noen går så langt at de tar opp forbrukslån for å finansiere den spesielle dagen. Det er galskap spør du meg.

Her er noen tips til grep du kan ta for å redusere utgiftene til konfirmasjonen.

Planlegg

Stress har en tendens til å gjøre konfirmasjonen dyrere. Begynn derfor planleggingen tidlig. Å spare til konfirmasjonen er også lurt. Begynner du å legge av penger i god tid er det ikke de store månedlige beløpene som skal til før du er i mål.

Ta pengepraten

Forventningspress har en tendens til å gjøre konfirmasjonen mer kostbar. Forklar konfirmanten hva det koster å invitere til fest, og hvorfor dere må prioritere som dere gjør. Det er godt mulig hun eller han forstår mer enn du tror. Dessuten har denne praten en tendens til å redusere de generelle pengekonfliktene mange tenåringsforeldre opplever.

Hold festen hjemme

I dag er det ikke uvanlig at konfirmasjonen feires i et leid lokale. Dette er kostbart. Det er langt billigere, og minst like koselig, å flytte litt rundt på møblene i stua og dekke opp et langbord.

Server hjemmelaget mat

Hjemmelaget mat smaker gjerne bedre enn cateringmat. Dessuten er det langt billigere å lage maten selv. Be venner og familie om hjelp til matlaging og kakebaking, og få venner til å servere så kan du selv slappe av på den store dagen.

Pynt selv

Pynt med blomster fra hagen eller kvister og kongler fra skogen. Du kan eventuelt kjøpe noen blomsterbuketter og fordele de i små vaser nedover midten av bordet. Det er både trendy, fint og billig.

Velg elektroniske løsninger

Det kan være mye å spare på å sende ut invitasjonen digitalt fremfor å få de skrevet ut på dyrt papir og sendt i posten. Du kan også sende takkekortet digitalt.

Ta bildene selv

Dersom du har et kamera av grei kvalitet, samt tar bildene ute i fint dagslys med en fin bakgrunn er det store sjanser for at du selv foreviger den store dagen på en god måte.

Gi bort arvegods

Arvegods er fint å gi bort og er både trendy, miljøvennlig og nostalgisk.

Les også: Foreldre tar opp forbrukslån for å finansiere konfirmasjon

Del denne artikkelen

Relaterte artikler