Leder Sasja Beslik i Sustainable Finance i Nordeaknuser myter om ansvarlige investeringer.
Til tross for lav rente sverger nordmenn til sparekonto
Over 1000 bruker ny handelsdatabase
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon.
Nå sparer vi i utlandet

Knuser myter om ansvarlige investeringer

Sasja Beslik, leder av Sustainable Finance i Nordea bruker hammeren på mytene rundt ansvarlige investeringer.

Myte 1: Investerer du ansvarlig får du lavere avkastning på pengene dine

Dette er kanskje den eldste og mest dyptliggende myten rundt ansvarlige investeringer. Det kan henge sammen med at det lenge har vært sant, siden det tidligere begrenset porteføljen, da det ikke var så mange bedrifter å investere i. Slik er det ikke lenger, har man en horisont på mellom fem og ti år gir ansvarlige selskaper i snitt 1,5 prosent høyere avkastning, sier Sasja Beslik, leder av Sustainable Finance i Nordea.

Myte 2: Mine sparepenger gjør uansett ingen forskjell

En aksje, liten innflytelse. Mange aksjer, stor innflytelse. Mange småsparere tror at deres penger ikke gjør noen forskjell. Det er i og for seg riktig, men sammen med andres sparepenger blir makten større. Nordea Fondene forvalter til sammen 105 milliarder i Norge, det har betydning i markedet. Konklusjonen er at sparerne til sammen kontrollerer mange aksjer og gjør derfor en stor forskjell.

Myte 3: Ansvarlige investeringer er en liten nisje for spesielt interesserte

Ja, sannheten er at ansvarlige investeringer har vært for spesielt interesserte. Sånn er det ikke lenger, nå er det en del av Nordeas investeringsprosess. Dette er veien vi går og ansvarlige investeringer vokser og får mer fokus år for år. Et grovt estimat sier at nå er om lag 20 billioner dollar investert i ansvarlige investeringer.

Les mer om Nordeas arbeid med ansvarlige investeringer

Les også: Slik kan du kildesortere pengene dine

Del denne artikkelen

Relaterte artikler